Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü

Energiatakarékos izzó - takarékosan jó áron az alampa.hu webáruházból

Az energiatakarékos izzó legnagyobb előnye a használatával elérhető költségmegtakarítás, melynek több összetevője is van. Az első összetevő a fogyasztás. A különböző fényforrás típusok összehasonlíthatóvá válnak, ha a fogyasztás és a kibocsátott fényerősség arányszámát nézzük (lm/W). A lumen/watt esetében az energiatakarékos izzó 4-5x hatékonyabb a hagyományos izzóhoz viszonyítva. Vagyis ugyanannyi fényt bocsát ki negyed, illetve ötöd annyi energia felhasználásával.

A fogyasztáson kívül a termék élettartama a második összetevő a megtakarítás számításánál. A hagyományos izzók átlagos élettartama 1000 óra, energiatakarékos izzó esetén pedig ennek a többszöröse. A megtakarítás mértékét befolyásolja a fel-le kapcsolás gyakorisága is, amit sokan elfelejtenek. A hagyományos izzó élettartamát kevésbé csökkenti a gyakori kapcsolgatás, míg az energiatakarékos izzók sokkal inkább megsínylik ezt. Egyes források szerint ott érdemes energiatakarékos izzót használni, ahol ritkán történik fel-le kapcsolás.

Ezek figyelembevételével kijelenthető, hogy hiába drágább az energiatakarékos izzó, a használat során többszörösen visszahozza a rá áldozott extra kiadást. Fontos, hogy elhasználódás esetén nem szabad kidobni, hanem el kell vinni gyűjtőhelyekre, mert higanyt tartalmaz. A higany pedig veszélyes a környezetre!

Termék szűrő
Termék ára
Szín
Domináns anyag
Fényforrás
Foglalat
Rendezés:

Energiatakarékos izzó a korszerű világítás szolgálatában

Az energiatakarékos izzó ma már széles választékban elérhető a kínálatban és egyre többen teszik le mellette a voksot. Milyen előnyei vannak a hagyományos izzókkal szemben? Miért éri meg többet fizetni értük? Hogy jön mindez a környezettudatos életmódhoz? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Az energiatakarékos izzó elsősorban azzal az előnnyel bír, hogy négyszer-ötször hatékonyabban alkalmazható a hagyományos izzókkal összehasonlítva. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jelentősen kevesebb energiafelhasználással érhető el ugyanakkora fény. Miért fontos ez? Minden korábbinál többet hallani a környezettudatos életmódról napjainkban. Nem véletlen, hiszen az energiaárak csökkenni biztosan nem fognak, ezért mindennapi választásainkkal kell a takarékosság érdekében tenni. Ezt a célt szolgálja például az energiatakarékos izzó alkalmazása is, ami a zöld otthonok kialakításában fontos szerepet játszik. A tapasztalatok szerint, az energiatakarékos izzó jelentősen nagyobb élettartammal bír, mint a korszerűtlen társa. Nem jelent problémát esetükben az sem, ha gyakran kapcsolgatjuk fel és le a világítást, ami szintén jelentős pozitívumnak számít.

A fenntartható fejlődés érdekében, mindannyian saját életünkben tehetünk a legtöbbet. Az energiatakarékos izzók választása, a szelektív hulladékgyűjtés, a másodkézből beszerzett ruhák és használati tárgyak mind remek választásnak bizonyulnak az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért. Ne feledje, az élhető bolygó megteremtése mindig az egyén szintjén kezdődik!

Rábalux kültéri lámpa akció
Ajánlatkérés ITT

Amennyiben több lámpát vásárolna, kérje itt azonnali ajánlatunkat!
+36 30 243 0007

Rendeléséért megjutalmazzuk
Lámpa blog

A hideg vagy a meleg fényű izzó(lámpa) a jobb választás?

Vannak izzók, amelyek meleg (sárgás), és vannak izzók, amelyek hideg (kékes) fénnyel világítanak. Ezt a Kelvin érték jelzi számunkra. Az alacsony Kelvin-érték meleg, a magas Kelvin-érték pedig hideg színt jelöl. Hangulatvilágításhoz vagy pihenéshez inkább a meleg színű fényt ajánljuk. Munkához, tanuláshoz pedig a hideg színű fényforrást javasoljuk.

Vásárlói vélemények

Kedves Norbert! A lámpa megérkezett, a fiam már össze is szerelte. Köszönöm Önnek a folyamatos, korrekt tájékoztatást. Mellékeltem egy képet az új "családtagról". :)   Üdvözlöm: dr. Molnár Zsuzsanna

Még több vélemény az A lámpa.hu webáruházról

Tavaszi akció
Cikkszám: RB-8684

Rábalux Stuttgart rozsdamentes acél színű kerek kültéri mennyezeti lámpa, fém házzal, műanyag burával, fröccsenő víz elleni védelemmel. Energiatakarékos fényforrással üzemeltethető, mennyezettől mért távolsága 8,5 cm.

31.990 Ft 25.590 Ft
Cikkszám: PS-6225-36-bordó

Ha nem szereted a tanga fazont, ne is erőltesd a viselését, úgysem fogod szeretni. Helyette válassz olyan teli fenekű bugyikat, amik kényelmesek és jól érzed bennük magadat! Attól, hogy nem tangát viselsz, még nem kell lemondanod a csábításról sem! Hiszen tudod, a kevesebb, néha több! Egy-egy romantikus este megkoronázására viseld a J.Press magas pamut tartalmú, elől csipkével díszített női alsóját! A csipkeszalagnak köszönhetően nem csak romantikus, hanem vadító is leszel ebben a J.Press női alsóban. Slip fazon, egy csipet elegancia, egy csipet romantika, és Te leszel a legdögösebb nő. Nem csak Te, a párod is imádni fogja!

2.399 Ft 1.999 Ft
Cikkszám: RB-8480

Antik arany színű kültéri állólámpa, fém házzal, elegáns üveg burával, permetezett víz elleni védelemmel. Energiatakarékos fényforrással is üzemeltethető, magassága 105 cm.

34.990 Ft 27.990 Ft
Cikkszám: RB-7775

A modern stílusú, kerek Rábalux Inverness kültéri mennyezeti lámpát elsősorban a teraszra ajánljuk. Az Inverness kültéri lámpa beépített LED fényforrással rendelkezik, amelynek a teljesítménye 15 W, fényereje 1190 lumen. A lámpa dimmelhető, azaz fényereje távirányító segítségével tetszés szerint állítható.IP44-es védettségének köszönhetően legfeljebb 1 mm átmérőjű tárgyak behatolása ellen, valamint bármilyen irányból fröccsenő víz ellen védett.

18.490 Ft 15.720 Ft