Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü

LED izzók nagy választékban, kedvező áron

A LED lámpák használata igazolja, hogy jobb hatásfokkal, költséghatékonyabban, hosszabb élettartalommal élvezhetjük, mint a hagyományos izzót, vagy halogén spot lámpát. Fontos pozitív tulajdonsága, hogy az izzóval szemben – amely teljes felületen világít, rossz fényhasznosítással – a LED fényforrások irányított fények, 60-150 fokos szögben világítanak, de nem síkra, hanem hengerre ültetve a 180 fokos szöget is meghaladhatja. A fény így oda irányítható, ahol szükség van rá.

A LED fényforrások előnyei:

Legnagyobb előnyük az energiatakarékosság. Működésükkor nem egy fémszál felmelegedéséből, izzásából érik el a fény kibocsátását, hanem elektronok szabadulnak fel, így nincs hőveszteségük. A hagyományos izzókhoz képest így akár 90% energia-megtakarítás is mérhető.

Élettartam:

A hagyományos izzók megközelítőleg 1000 üzemórát bírnak, a halogén izzók 3-5 ezret, a kompakt fénycső 8-12 ezret, a LED pedig 30-100 ezret.

Termék szűrő
Ár
Fényforrás
Foglalat
Szín
Domináns anyag
IP védelem
Gyártó
Rendezés:

A LED izzók vitathatatlan erénye a rendkívül hosszú élettartam és az energiatakarékosság. A LED fényforrásokat többféle szempont szerint csoportosíthatjuk, ezek egyike a színhőmérséklet: választhatunk természetes fehér, hideg vagy meleg fehér fényű LED izzót, attól függően, hogy hol szeretnénk használni.
A LED szalagok felhasználási területei és módjai nem ismernek határokat: egy fehér vagy színes LED szalaggal a lakás olyan részeit vagy olyan tárgyakat is feldobhatunk, amelyeknek a megvilágítása hagyományos módon nehézségekbe ütközne. A LED szalag - igénytől függően hangulatos vagy éppen hatékony megvilágítást biztosítva - alig fogyaszt energiát, azonban hosszú élettartam jellemzi.
A LED panelek alacsony fogyasztású, egyenletes fényelosztást biztosító, rendkívül vékony fényforrások, melyekből léteznek kisebb és nagyobb változatok is. A Led panel hideg, meleg vagy természetes fehér fényével praktikus megoldást jelent az előszobában, a nappaliban vagy a konyhában. Akár a régi izzóinkat is kiválthatjuk vele egy kis átalakítás segítségével.

 

A LED izzó takarékos és tartós beruházás egyben

A LED izzó költséghatékony fényforrás, ami ugyanakkor nem okoz csalódást a biztosított fény minőségét és mennyiségét illetően sem. A jó hatásfok az esetében maradéktalanul garantálható. A tapasztalat azt mutatja, hogy a LED izzó élettartam szempontjából is kimagaslóan jól teljesít. Szóval a beruházása sokszorosan megtérülő befektetéssé válhat, akár már a kezdeti időszakban is.

Ám hosszútávon mindenképpen főszerephez juthatnak a fent ecsetelt előnyök. A hagyományos izzó teljes felületen világít, ami a gyakorlatban a rossz fényhasznosítással egyenlő. Ez nemcsak a szemeknek hátrányos tényező. Gazdaságosság tekintetében is bőven hagy kívánnivalót maga után. Magyarul egy cseppet sem nevezhető költségkímélő megoldásnak. Márpedig, különösen manapság, a környezetvédelemhez is hozzátartozik az energiahatékonysági törekvések támogatása. Ahogy persze a kiadások mérsékléséhez is, egyéni szinten.

Visszatérve a fényforrás milyenségére: a LED irányított fényforrás, ami azt jelenti, hogy 60-150 fokban világít, ám nem síkra, hanem hengerre ültetve. Ennek köszönhetően a tényleges bevilágítás mértéke a 180 fokot is elérheti. Azaz a LED izzó fénye pontosan oda irányítható, ahol a legnagyobb szükség van rá. Így még hatékonyabban kiaknázhatóak a technológiában rejtőző, szabad szemmel is nagyon jól látható pozitívumok.

A LED izzó legvonzóbb tulajdonsága kétségtelenül az energiatakarékos üzemelése. Ez a fény kibocsájtásának megváltozott módjának köszönhető, hiszen a hagyományos fémszál izzásából kinyert energiától eltérően, a LED esetében elektronok szabadulnak fel. Vagyis egyáltalán nincsen hőveszteség.

Valós vásárlói vélemény

2023/12/10 Farkas Imre   értékelés: 5 / 5 csillag!
Megbízható bolt. A megrendelés simán ment, minden lépést visszaigazoltak, így nyomon követhető a megrendelt termék. Az ügyfélszolgálat készségen válaszolt kérdéseimre. A házhoz szállítás az ígért időre pontosan megérkezett.

Rábalux kültéri lámpa akció
Ajánlatkérés ITT

Amennyiben több lámpát vásárolna, kérje itt azonnali ajánlatunkat!
+36 30 243 0007

Rendeléséért megjutalmazzuk
Lámpa blog

A hideg vagy a meleg fényű izzó(lámpa) a jobb választás?

Vannak izzók, amelyek meleg (sárgás), és vannak izzók, amelyek hideg (kékes) fénnyel világítanak. Ezt a Kelvin érték jelzi számunkra. Az alacsony Kelvin-érték meleg, a magas Kelvin-érték pedig hideg színt jelöl. Hangulatvilágításhoz vagy pihenéshez inkább a meleg színű fényt ajánljuk. Munkához, tanuláshoz pedig a hideg színű fényforrást javasoljuk.

Vásárlói vélemények

Kedves Kolléga! A lámpa megérkezett, a fiam már össze is szerelte. Köszönöm Önnek a folyamatos, korrekt tájékoztatást. Mellékeltem egy képet az új "családtagról". :)   Üdvözlöm: dr. Molnár Zsuzsanna

Még több vélemény az A lámpa.hu webáruházról

Akciós termékek